Krijg stage alerts via Whatsapp!
logo

ABATO MOTOREN

Den Bosch

Stage Mechatronica/Elektra

Pre-graduate Internship, Graduate Internship February, 2023

Wie zijn wij

ABATO Motoren is een dynamisch en snel groeiend bedrijf dat opereert op de markt van noodstroom-,trekker- scheepsaggregaten en scheepsmotoren. Daarnaast hebben we ook een 24/7 storingsdienst voor aggregaten. Als importeur van het Chinese dieselmotoren merk Weichai staan we met onze producten bekend om een zeer sterke prijs/kwaliteitsverhouding.

Opdracht

Opdracht A: Ontwerp de mobiele waterpomp met een dieselmotor.

Opdracht B: Keuze-opdracht gerelateerd aan dit project. Om te voldoen aan de vraag willen we een mobiele waterpomp ontwikkelen. Een eigen product dus. Deze komt dan in een geïsoleerde omkasting en zou dan ingezet kunnen worden t.b.v. een beregening systeem in de landbouw.

De opdracht bestaat uit de volgende fasen:
– Onderzoek naar vergelijkbare producten in de markt – Mechanisch ontwerp van het geheel
– Selectie van een Weichai motor – En als de tijd het toelaat: bestellen, bouwen en testen
– Selectie van de pomp en toebehoren van de pompset!

Hoe ziet een stage bij ABATO Motoren er ongeveer uit?
Tijdens je stage of afstudeerrichting word je begeleid door iemand met ruime kennis van jouw studierichting. We vragen inzet en betrokkenheid en wij zorgen er op onze beurt voor dat je veel verschillende dingen leert. Bovendien zijn er vrijwel altijd meerdere stagiairs en over het algemeen worden alle stages zeer positief afgerond.

Technische stagiairs werken mee in de werkplaats waar de sets worden gebouwd. Ook gaan ze al vrij snel mee naar de klant, bijvoorbeeld voor onderhoud of bij een storing. Zelfstandig problemen oplossen is ook een vaardigheid die je bij ABATO Motoren zult ontwikkelen.

Vanzelfsprekend krijgen stagiairs ook ruimte om zelf invulling te geven aan hun stage. In het geval van een stageopdracht formuleert ABATO Motoren deze meestal in overleg met de student, waarbij rekening gehouden wordt met de te ontwikkelen competenties. Als een initiatief leidt tot een interne verbetering of verhoging van de klanttevredenheid, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen.

Daarnaast wordt het zoeken van contact met de buitenwereld aangemoedigd en zelfstandigheid wordt hierbij op prijs gesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het vinden van een leverancier of potentiële klant of het oplossen van een probleem.


Specificatie
  • 40 uur/week
  • 10-50 medewerkers
  • Techniek
  • Stagevergoeding € 400
  • Start 01-02-2023
  • 5 maand(en)
  • MBO, HBO
Voordelen
  • Gratis koffie

Jouw vaardigheden en wat we jou leren

Wat bieden we jou?
– Een leuke en leerzame stage waarbij je veel praktijkervaring op doet
– Een marktconforme stagevergoeding
– Ruimte om je stempel te drukken en om een echte impact te maken binnen het bedrijf
– Een plek binnen ons gezellige, jonge team en een informele werksfeer
– Gezellige vrijmibo’s

Wie ben jij?
Jij bent een gemotiveerde enthousiaste student engineering die zelfstandig en flexibel kan werken binnen een team. Daarnaast ben je communicatief vaardig, betrouwbaar, werk je nauwkeurig en heb je een gezonde hoeveelheid doorzettingsvermogen.

Vergelijkbare stages

AAN DE SLAG

Dus, waar wacht je nog op?
Laten we een stageplek vinden.

Vind je stageplek