Krijg stage alerts via Whatsapp!
logo

ABATO MOTOREN

Den Bosch

Stage Marketing

Pre-graduate Internship, Graduate Internship February, 2023

Wie zijn wij

ABATO Motoren is een dynamisch en snel groeiend bedrijf dat opereert op de markt van noodstroom-,trekker- scheepsaggregaten en scheepsmotoren. Daarnaast hebben we ook een 24/7 storingsdienst voor aggregaten. Als importeur van het Chinese dieselmotoren merk Weichai staan we met onze producten bekend om een zeer sterke prijs/kwaliteitsverhouding.

Opdracht

Opdracht A: Online Marketing voor ABATO Motoren
ABATO Motoren heeft in diverse organische resultaten een hoge positie. Welke stappen kunnen wij hier nog meer in maken? Wij zijn op zoek naar een SEO/SEA plan om deze posities te behouden en te verbeteren

Opdracht B: Kansen voor onderhoud in de datacentermarkt
In de datacentermarkt heeft ABATO Motoren nog weinig naamsbekendheid. Wat kunnen wij doen om deze doelgroep te bereiken?

Opdracht C: Marketingcommunicatieplan: introductie elektrische aandrijvingen
ABATO wil graag elektrische aandrijvingen opnemen in haar assortiment, voor zowel de B2C als B2B markt. Wij zijn op zoek naar een marketing- of salesplan voor één van beide markten.

Opdracht D: Social media en website
ABATO Motoren staat nog in de kinderschoenen wat betreft social media en de website. Hoe kunnen wij onze kanalen inzetten om alles te kunnen delen met ons netwerk?

Opdracht E: Keuze opdracht in overleg
Is er iets wat jou zelf interessant lijkt, wat toepasselijk is in jouw studie en tegelijkertijd relevant voor ons? Alles is bespreekbaar!

ABATO Motoren is een internationaal georiënteerd bedrijf dat waarde creëert voor klanten door producten voor energieopwekking te ontwerpen, bouwen en onderhouden. Zo staan wij (vóór COVID-19) op beurzen in Nederland, Duitsland en België. Daarnaast importeren wij producten uit China, Turkije, Frankrijk en Italië. We creëren waarde door eigen productie maar ook door het bieden van service en de verkoop van motoren en onderdelen.

De marketing- en sales afdeling bestaat uit vier personen en daarnaast hebben wij een website programmeur/specialist in dienst. Wij werken met een CRM systeem genaamd Teamleader, gebruiken KING en Outsmart als service/ordersysteem, WordPress als CMS systeem en hebben iedere week één productiemeeting en twee salesmeetings waar jij ook aan deel zal nemen.


Specificatie
  • 40 uur/week
  • 10-50 medewerkers
  • Marketing
  • Stagevergoeding € 400
  • Start 01-02-2023
  • 5 maand(en)
  • HBO
Voordelen
  • Gratis koffie

Jouw vaardigheden en wat we jou leren

Wat bieden we jou?
- Een leuke en leerzame stage waarbij je veel praktijkervaring op doet
- Een marktconforme stagevergoeding
- Ruimte om je stempel te drukken en om een echte impact te maken binnen het bedrijf
- Een plek binnen ons gezellige, jonge team en een informele werksfeer
- Gezellige vrijmibo’s

Wie ben jij?
Jij bent een gemotiveerde enthousiaste student engineering die zelfstandig en flexibel kan werken binnen een team. Daarnaast ben je communicatief vaardig, betrouwbaar, werk je nauwkeurig en heb je een gezonde hoeveelheid doorzettingsvermogen.

Vergelijkbare stages

AAN DE SLAG

Dus, waar wacht je nog op?
Laten we een stageplek vinden.

Vind je stageplek