Krijg stage alerts via Whatsapp!
logo

Cross Internet

Nederweert, Netherlands

Communicatie / Journalistiek stage

Pre-graduate Internship February, 2023

Wie zijn wij

Het internet is niet meer weg te denken in de huidige maatschappij. In het commerciële landschap heeft het een solide plaats verworven in de marketingmix. Het blijvend toenemend aantal ondernemers en bedrijven met een grote online focus versterkt de vraag naar kwalitatieve en tijdsbesparende online functionaliteiten die zowel op de zaak als onderweg van toegevoegde waarde zijn. De opkomst van ’Cloud-based computing’ vervaagt de traditionele IT infrastructuur en verlaagd de drempel naar full-service automatiseringsoplossingen. Echter, de snelheid van technische veranderingen en de onvoorspelbaarheid van zoekmachine regelgeving maakt het voor een ondernemer erg complex om online actueel te blijven.

De ambitieuze en groeiende ondernemer ondervindt meer moeite om zich online te differentiëren en te zorgen dat hun onderneming makkelijk en continu gevonden wordt. Dit vergroot de behoefte naar een betrouwbare internet partner welke zorg draagt voor een altijd actuele, effectieve en veilige online aanwezigheid en begrijpt hoe een optimaal resultaat online behaald wordt.

Bij Cross Internet hebben we alle deskundigheid in huis om een proactieve full-service online partner te zijn. Door onze eigen online projecten deelt Cross Internet de passie en de betrokkenheid van online ondernemen. Hierdoor hebben onze klanten rechtstreeks profijt van onze dagelijkse actuele ervaringen met online marketing en optimalisatie. Bovendien, als Google Partner, zijn wij te allen tijden op de hoogte van technische veranderingen en regelgeving.

Ons unieke beheersysteem stelt ons in staat de online aanwezigheid volledig af te stemmen op de behoeften van de klant en te combineren met de hoogst mogelijke online veiligheid. De vele langdurige zakelijke relaties en de bewezen resultaten geeft ons de zekerheid om onze klanten een gepaste garantie te geven voor het behalen van de afgesproken online doelstelling.

Cross Internet, jouw zakelijke online partner voor de lange termijn.

Opdracht

Cross Internet is een internetmarketing bureau gelegen in Midden-Limburg. Voor nieuwe opdrachten zijn wij op zoek naar een stagiaire die journalistiek, communicatie of een andere gerelateerde opleiding studeert. Jij mag onze verbale en non-verbale communicatie onder de loep nemen, onderzoeken, eventueel aanpassen en ons adviseren. Je draait mee als een volwaardig lid van ons team en krijgt praktijkopdrachten die we daadwerkelijk online zetten.

Niveau
HBO

Gerelateerde opleidingen
- Journalistiek
- Communicatie
- Communicatiewetenschappen
- Letterkunde
- Nederlands
- Communicatie- en Informatiewetenschappen
- Taalwetenschap
- Taalkunde

Over Cross Internet
Cross Internet is een full service internet marketingbureau in Limburg. Wij ontwikkelen volledige websites van A tot Z. Dit doen wij zowel voor klanten als voor onszelf. Onze werkzaamheden omvatten vier facetten: internetmarketing, ontwikkeling, ontwerp, en conversie-optimalisatie. Uiteraard speelt ook communicatie een belangrijke rol binnen ons bedrijf. Daarom bieden wij een HBO stage communicatie in Limburg / een stage journalistiek in Limburg aan. De doelstelling van deze stage is dat je – uiteraard nadat jou het e.e.a. is bijgebracht – kunt meedraaien als volwaardig teamlid.

Functieomschrijving
Deze stage communicatiewetenschappen zal jou een zeer diverse en leerzame ervaring bezorgen. Omdat het regelmatig plaatsen van nieuwe, verfrissende content onmisbaar is op online gebied, hebben wij een aantal interessante en leuke projecten openstaan voor een communicatiewetenschapper, journalist, taalwetenschapper, of iemand anders die het leuk vindt om met tekst en taal bezig te zijn. Je schrijft nieuwsartikelen, teksten voor veel diverse websites en voor promotiemateriaal. Dit alles voornamelijk in combinatie met de regels voor zoekmachine optimalisatie. De onderwerpen waar je over schrijft zijn zeer divers, ze omvatten werkelijk alles en in veel gevallen kun je je eigen creativiteit de vrije loop laten gaan. In andere gevallen corrigeer je reeds geschreven werk. Je test en onderzoekt welke typen communicatie of teksten het beste werken en past de theorie uit je opleiding in de praktijk toe. De opdracht is daarom ook geschikt als stage communicatiewetenschappen en als stage journalistiek.


Specificatie
  • 40 uur/week
  • 10-50 medewerkers
  • Marketing
  • Netherlands
  • Stagevergoeding € 250
  • Start 01-02-2023
  • 5 maand(en)
Voordelen
  • Reiskostenvergoeding
  • Gratis koffie
  • Flexibele tijd

Jouw vaardigheden en wat we jou leren

Functie-eisen
- Opleiding gerelateerd aan communicatie of journalistiek (zie gerelateerde opleidingen);
- Affiniteit met schrijven en met taal
- Affiniteit met internet en online marketing
- Goede beheersing van de Nederlandse taal
- Een pro-actieve, ondernemende en verantwoordelijke werkhouding.

Ons aanbod
Ons aanbod voor de stage bij dit reclamebureau is een leerzame en vooral leuke stage in een bedrijf in Limburg. Je leert veel over webediting, interne en externe communicatie, online marketing en nog veel meer. Je krijgt goede begeleiding en een stagevergoeding van 250 euro per maand (op basis van 40 uur).

Vergelijkbare stages

AAN DE SLAG

Dus, waar wacht je nog op?
Laten we een stageplek vinden.

Vind je stageplek