Krijg stage alerts via Whatsapp!
logo

Cross Internet

Nederweert, Netherlands

Online marketing stage - SEO en linkbuilding

Pre-graduate Internship February, 2023

Wie zijn wij

Het internet is niet meer weg te denken in de huidige maatschappij. In het commerciële landschap heeft het een solide plaats verworven in de marketingmix. Het blijvend toenemend aantal ondernemers en bedrijven met een grote online focus versterkt de vraag naar kwalitatieve en tijdsbesparende online functionaliteiten die zowel op de zaak als onderweg van toegevoegde waarde zijn. De opkomst van ’Cloud-based computing’ vervaagt de traditionele IT infrastructuur en verlaagd de drempel naar full-service automatiseringsoplossingen. Echter, de snelheid van technische veranderingen en de onvoorspelbaarheid van zoekmachine regelgeving maakt het voor een ondernemer erg complex om online actueel te blijven.

De ambitieuze en groeiende ondernemer ondervindt meer moeite om zich online te differentiëren en te zorgen dat hun onderneming makkelijk en continu gevonden wordt. Dit vergroot de behoefte naar een betrouwbare internet partner welke zorg draagt voor een altijd actuele, effectieve en veilige online aanwezigheid en begrijpt hoe een optimaal resultaat online behaald wordt.

Bij Cross Internet hebben we alle deskundigheid in huis om een proactieve full-service online partner te zijn. Door onze eigen online projecten deelt Cross Internet de passie en de betrokkenheid van online ondernemen. Hierdoor hebben onze klanten rechtstreeks profijt van onze dagelijkse actuele ervaringen met online marketing en optimalisatie. Bovendien, als Google Partner, zijn wij te allen tijden op de hoogte van technische veranderingen en regelgeving.

Ons unieke beheersysteem stelt ons in staat de online aanwezigheid volledig af te stemmen op de behoeften van de klant en te combineren met de hoogst mogelijke online veiligheid. De vele langdurige zakelijke relaties en de bewezen resultaten geeft ons de zekerheid om onze klanten een gepaste garantie te geven voor het behalen van de afgesproken online doelstelling.

Cross Internet, jouw zakelijke online partner voor de lange termijn.

Opdracht

Loop stage bij een jong en dynamisch online marketingbureau en leer de kneepjes van het vak!

Tijdens deze onderzoekende meeloopstage leer je alles over online marketing en ga je zelf aan de slag met onder andere:
- linkbuilding
- zoekmachineoptimalisatie (SEO)
- social media
- content creation
- usability
- beeldmateriaal
- affiliate marketing
- conversie-optimalisatie

Functie-omschrijving
Internetmarketing wordt steeds belangrijker en Google verzint er steeds meer functies bij. Daarnaast wordt de concurrentie onder de online marketingbedrijven steeds heviger. Dat maakt het voor online marketeers niet makkelijker om hun product tegen een goede prijs aan hun klanten te verkopen.

Om erachter te kunnen hoe we onszelf kunnen onderscheiden op de markt en één product in het bijzonder beter kunnen verkopen, zijn we op zoek naar een online marketing stagiaire die daarnaast een onderzoek wil uitvoeren. Meer informatie over het onderzoek volgt hieronder.


Specificatie
 • 40 uur/week
 • 10-50 medewerkers
 • Marketing
 • Netherlands
 • Stagevergoeding € 250
 • Start 01-02-2023
 • 5 maand(en)
 • HBO
Voordelen
 • Reiskostenvergoeding
 • Gratis koffie
 • Flexibele tijd

Jouw vaardigheden en wat we jou leren

Linkbuilding onderzoek
Linkbuilding, grote kans dat je er nog nooit van hebt gehoord. Geen probleem, want dat hebben onze klanten ook niet! Linkbuilding is een super belangrijk stuk van online marketing, maar tegelijkertijd ook het minst tastbare.

Wat is linkbuilding? Linkbuilding is het uitwisselen van links met een andere website. Simpel gezegd: site A plaatst een link naar site B, en site B plaatst een link naar site A. Dit is om veel verschillende redenen positief voor de resultaten in Google, maar aan de andere kant zijn er ook heel veel regels verbonden aan het 'correct' uitwisselen van links. Daarnaast is het niet tastbaar of zichtbaar, waardoor het moeilijk aan klanten uit te leggen is welk effect het heeft.

Tijdens deze onderzoekende meewerkstage zul je zelf volop bezig zijn met linkbuilden. Je gaat zelf op zoek naar partners voor onze websites en zodra je de techniek beheerst ga je nadenken over hoe wij dit proces aan onze klanten kunnen verkopen.

Wat vragen wij?
- Je volgt minimaal een HBO-opleiding.
- Je kunt zelfstandig werken en leert snel.
- Je bent pro-actief.
- Je hebt een goede kennis van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift.
- Belangrijk: je bent geïnteresseerd in online marketing.
- Enige voorkennis is een pré.

Wat bieden wij?
- Inzicht in de kneepjes van het vak
- Kennis van diverse SEO-tools waaronder Google Adwords en Google Analytics
- Een marktconforme stagevergoeding
- Dagelijks contact met je stagebegeleider

** Uitblinkers van de online marketing stage krijgen mogelijk een dienstverband aangeboden!

Vergelijkbare stages

AAN DE SLAG

Dus, waar wacht je nog op?
Laten we een stageplek vinden.

Vind je stageplek