Krijg stage alerts via Whatsapp!
logo

Talpa Network

Hilversum

Stagiair Social & Community Management

Pre-graduate Internship February, 2023

Wie zijn wij

Talpa Network is een 100% Nederlands netwerk van sterke mediamerken. Met merken als SBS6, Radio 538, Veronica, LINDA. Net5, ActievandeDag.nl of StukTV bereiken we wekelijks 90% van alle Nederlanders. Als puur Nederlands mediabedrijf vinden we het belangrijk Nederlandse content en media te behouden, verrijken en ontwikkelen. Belangrijk voor de mediawereld en adverteerders, maar uiteindelijk ook voor Nederland in deze steeds meer internationaal gedomineerde wereld. Het netwerk ontsluit deze sterke merken voor onze partners. Vanuit mediabereik maar zeker ook door hen te ondersteunen met onze uitgesproken expertise als content specialisten. Zo bieden we een rijk pallet aan ervaringen voor Nederland en dus een rijk pallet aan impactvolle contactpunten voor adverteerders en mediabureaus.

Opdracht

Ben jij op zoek naar een stage bij een digitaal platform in een marketing- & contentfunctie? En ben je he-le-maal gek van audio & video? Bij Talpa Online Platformen zijn we op zoek naar iemand die ons marketing- en contentteam komt versterken en graag wil leren hoe je van een online platform een succes maakt. Je houdt je dagelijks bezig met het produceren van social content en heb je interactie met onze gebruikers via diverse kanalen zoals de appstores en socials.

Wat ga je doen?

Je werkt voor de merken JUKE (het gratis startpunt voor radio, non-stop muziek en podcasts) en KIJK (kijk lekker gratis, waar en wanneer jij wilt alle videocontent van Talpa). Er zijn twee deelgebieden waarmee je aan de slag gaat.

1. Social content
Voor ons audioplatform JUKE willen we de Nederlandse luisteraar van radio, non-stop muziek en podcasts gidsen door het overweldigende aanbod dat voorhanden is. Social Media is een van de kanalen om dat te doen.

Jouw stage betekent dat je in eerste instantie zorgt voor een goede kalender waarin alle actualiteiten op audiogebied zichtbaar zijn maar ook wat de samenleving iedere dag bezighoudt. Aan de hand van die kalender werk je aan content creatie en productie. Je vindt het tot slot ook leuk om in de data te duiken om te zien welke resultaten je geboekt hebt.

2. Community Management
Zowel voor JUKE als voor KIJK weten gebruikers ons op verschillende manieren te vinden. Ze zoeken contact zie de mail, stellen vragen via social media of geven een review in de appstore. Jij bent degene die hen antwoord geeft. Dat gaat verder dan een servicebericht. Je reacties zijn zichtbaar voor andere mensen, dus weet jij er meteen een mooi marketinginstrument van te maken?


Specificatie
 • 38 uur/week
 • 1.000+ medewerkers
 • Social media
 • Stagevergoeding € 350
 • Start 01-02-2023
 • 5 maand(en)
 • HBO
Voordelen
 • Sociale activiteiten
 • Gevulde koelkast
 • Gratis bereide maaltijden / snacks
 • Gratis koffie

Jouw vaardigheden en wat we jou leren

Wat breng je mee?

- Je volgt een HBO-studie in de richting van media/communicatie;
- Je bent beschikbaar voor minimaal 5 maanden;
- Je hebt een vlotte pen en weet onze klanten met leuke maar ook duidelijke teksten te woord te staan. Uiteraard beheers je de Nederlandse taal vloeiend en schrijf je foutloos;
- Je bent creatief, zowel in woord als schrift – en weet ook goed hoe je creatieve ideeën kunt ontwikkelen en uitwerken;
- Je hebt humor en je bent servicegericht;
- Je bent een aanpakker en nieuwsgierig naar wat er om je heen gebeurt;
- Je weet je weg te vinden in de radiowereld, luistert graag podcasts en kijkt regelmatig online video’s. Kortom, onze audio & videobusiness is niet nieuw voor je;
- Je bent een natuurtalent in het bewerken van beelden en het maken van social posts in Photoshop en Adobe Première. Ook gifjes & korte video’s kun je prima bewerken.

Wat bieden wij?

- Een leerzame stage waarin je veel zelf mag ontdekken maar ook altijd terecht kunt bij ervaren en enthousiaste collega’s;
- Een stagevergoeding van 350 euro per maand (o.b.v. fulltime);
- Startdatum is in overleg, bij voorkeur vanaf september en minimaal 5 maanden.

Vergelijkbare stages

AAN DE SLAG

Dus, waar wacht je nog op?
Laten we een stageplek vinden.

Vind je stageplek