Krijg stage alerts via Whatsapp!
logo

TelescopicMast

Den Bosch, Netherlands

Supply Chain intern

Pre-graduate Internship, Graduate Internship February, 2023

Wie zijn wij

TelescopicMast is a manufacturer and supplier that is dedicated to developing and producing steel masts. We have built a quality product line of different masts which have a proven track record and have been successfully applied in a variety of applications. TelescopicMast is a Netherlands based company which sells to resellers and distributors. TelescopicMast has a broad range of customers amongst many sectors. We supply to security installers, military, fire brigades, border control, construction companies and events companies. Our mission is to deliver the highest quality, competitively priced security solutions; this is supported by a fast and efficient product life cycle. We are committed to the continuous improvement of our products and the satisfaction of our customers.

Opdracht

Wij zijn op zoek naar een stagiair(e) die onze Supply Chain naar een nóg hoger niveau komt tillen. Als stagiair(e) kun jij een bijdrage leveren aan het verbeteren van onze Supply Chain processen en bouw je mee aan de professionalisering hiervan. De precieze taken en verantwoordelijkheden hangen af van wat er nodig is vanuit de opleiding en hier passen wij ons dan op aan. Voorbeelden van opdrachten zijn:

A. Inkoop; het verbeteren van de Inkoop Supply Chain die bestaat uit het maken van een prognose (verwachte jaarafname in diverse uitvoeringen), het onderhandelen op de prijs en de looptijd, forecasting (per maand/per kwartaal), het geven van de opdracht aan de fabrikant (P.O.), en het bevestigen van de fabrikant (P.I.).

B. Factory traject quality controle; het verbeteren van de Factory traject quality controle Supply Chain die bestaat uit de inkoop van grondstoffen, het inspecteren van grondstoffen, het inspecteren van resultaten lasersnijden, het inspecteren van de eerste lasfase, het inspecteren van het galvanisatieproces, het inspecteren van het montageresultaat, het inspecteren van draaiende en bewegende delen (gladheid, sterkte), het inspecteren van het eindresultaat, het inspecteren van verpakking en het inspecteren van het laden van de container voordat deze verzegelt.

C. Transport; het verbeteren van de Transport Supply Chain die bestaat uit container booking (rederij keuze, contrainerprijs en looptijd vracht), onderzoeken van mogelijkheden met betrekking tot documenten (inzage in container tracking per rederij en dashboard inzage in transporten), goed begeleiden van het aankomst proces, het inklaren van documenten, transport van haven naar warehouse.

D. Warehouse; het verbeteren van de Warehouse Supply Chain die bestaat uit inslag magazijn, uitslag voor transport, aankomst meldingen transport en factoring.


Specificatie
  • 36 uur/week
  • 5-10 medewerkers
  • Logistiek
  • Netherlands
  • Stagevergoeding € 400
  • Start 01-02-2023
  • 5 maand(en)
  • HBO, WO
Voordelen
  • Sociale activiteiten
  • Gratis koffie

Jouw vaardigheden en wat we jou leren

Wij zullen jou begeleiden en helpen ontwikkelen bij:
- Het definiëren en implementeren van de supply chain/logistieke/operationele/distributie strategie
- Het aansturen van de afdeling operations/logistiek/distributie
- Het voeren van onderhandelingen over het inkopen van transport- en opslagcapaciteit en het afsluiten en bewaken van de kwaliteit van contracten met derden - Het implementeren en onderhouden van kwaliteitszorgsystemen
- Het opzetten en implementeren van continue proces verbeteringstrajecten en logistieke projecten (= projectmanagement)

Wij zijn op zoek naar een student die een Supply Chain gerelateerde opleiding volgt en zich herkent in deze competenties:
- Plannen en organiseren
- Analyseren
- Besluitvaardig zijn
- Innovatief denken
- Klantgericht/cliëntgericht zijn
- Nauwkeurig zijn (Detailgerichtheid)
- Netwerken

Vergelijkbare stages

AAN DE SLAG

Dus, waar wacht je nog op?
Laten we een stageplek vinden.

Vind je stageplek